Nyårsmål 2015 - hur?

 
I första delen av den här miniserien skrev jag om mina nyårsmål, vilka mål jag har och beskrev dem lite närmare. I den här delen ska jag berätta om hur jag lagt upp vägen mot mina mål. Texten som är kursiv här under är det jag skrev i första inlägget!
 • Träningen
  Jag vill komma igång ordentligt med träningen, få träningen som en del av min vardag, nej, jag rättar mig, som min livsstil. Det kommer innebära många förändringar i mitt liv, men det ska jag klara galant! Och när motivationen tryter ska jag prata med mina förebilder i Träning och kost-gruppen på Facebook.

  Hur ska jag nå mitt mål?
  - Kosten. Att sköta kosten är A och O om du vill få resultat. Jag ska göra matscheman, äta utefter det, äta bra mat med bra råvaror. Äta regelbundet är också ett måste för att hålla blodsockernivån jämn.
  - DisciplinDe dagar jag bestämt mig att träna ska jag träna (om jag nu inte är sjuk/skadad förstås), har jag bestämt att jag ska träna 4 dagar i veckan, då ska jag det.
  - Lyssna på magkänslan. Om min kropp säger nej, då MÅSTE jag lyssna på den. Säger magkänslan ja, men huvudet nej, då kör jag.
  - Omge mig av rätt personer. Lyssna på/peppas av positiva personer. Att omges av mina "fellow fitnessbuddies" är guld värt när motivationen tryter.

 • Skolan
  Med mindre än en termin kvar av skolan innan jag utexamineras, känns det både spännande och lite olustigt. Mitt mål för skolan är att få bra betyg på mitt slutarbete och resterande skoluppgifter, och jobba bra på min praktikperiod.

  Hur ska jag nå mitt mål?
  Aktivitet. Jag ska vara aktiv i skolan och på praktiken, hänga med i uppgifterna och ta för mig och visa framfötterna.
  Planering. Bra planering är A och O, speciellt i individuella uppgifter. Planerar man inte bra, kan man helt plötsligt bli förvånad över hur nära deadline man är, och då blir det stressigt.

 • Jobb
  Ett annat mål för 2015 är att jag vill få ett jobb som jag trivs på, helst så fort som möjligt. Jag vill kunna göra något på dagarna, känna att jag är behövd, och säkra min inkomst förstås.

  Hur ska jag nå mina mål?
  - Aktivitet. Åter igen är aktiviteten viktig för att man ska kunna få jobb - det vill säga att jag måste söka jobb för att kunna få jobb. Mitt mål är att söka ett jobb i veckan, genom att vara aktiv på mol.fi, findit.fi, Facebook, fråga runt med vänner, fråga runt i affärer i stan osv.
  Öva på finskan. Min finska är inte flawless, och jag behöver öva på den för att övertyga arbetsgivare om att jag är ett kap. För en arbetstagare med bra språkkunskaper i svenska, finska och engelska är guld värd för en arbetsgivare. Mitt mål här är att prata finska varje dag, för att slipa på mina kunskaper och alla ändelser, samt att ha positiv attityd mot finskan. Kyllä tästä vielä ;) (och för er som inte vet, betyder det = "Nog blir detta bra ännu" på finska, hehe.)
  - Knyta kontakter. Ja, att ha kontakter när man söker jobb är bra, man kan få jobberbjudanden som inte ens är annonserade. För mig skulle det optimala vara att knyta kontakter inom mediabranschen, eftersom det är den branschen jag kommer ge mig in i efter skolan.
  - CV. Min meritförteckning måste vara top notch för att ge ett gott intryck på arbetsgivaren, att jag är fullkomligt seriös.


 • Sociala medier
  Jag vill utveckla mina sociala medier, så som bloggen, Twitter, Youtube och Instagram, bli större på samtliga kanaler och publicera bra, inspirerande innehåll.

  Hur ska jag nå mitt mål?
  - Bra innehåll. Att ha bra innehåll, vare sig det är på bloggen, Twitter, Youtube eller Instagram ska det vara bra innehåll. Hellre inget innehåll alls om det inte är kvalitet på det.
  - Marknadsföra. Diskretion är ordet, att skriva bra och kloka kommentarer på t.ex bloggar och Instagram får man mer besökare på, istället för att skriva en säljarkommentar som t.ex "Hej, kolla in min blogg".
  - Språk. Jag ska tänka extra på hur jag formulerar mig i blogg, på Instagram etc.
  - Bra bilder. Jag ska bli bra på att dra med mig systemkameran och fota fina vardagsbilder, samt att redigera dem också.
  - Bloggschema. Ett bloggschema är en viktigt att luta sig mot när man inte vet vad man ska skriva om, i mitt bloggschema ska stå vilka sorts inlägg som ska publiceras varje vecka, när de ska publiceras och dylikt.


 • Komma ur min comfort zone!
  Detta är ett problem jag haft många år, jag är för mycket "mellanmjölk" och vågar inte sticka ut. Under hösten 2014 tog jag ett stort steg mot kanten av min bekvämlighetszon. Nu till våren är det ju slutarbete som gäller i skolan, jag ska stiga ur min comfort zone helt och hållet och göra videorelaterat, själv. Det här är stort för mig som alltid varit kameraskygg, och ska jag vara ärlig så är jag livrädd för detta. No turning back now!

  Hur ska jag nå mitt mål?
  - Bli bekväm med min uppgift. Jag ska börja med att filma mig och allt möjligt till en början, så jag vänjer mig vid kameran och hur min röst låter, och kan få lite mer kött på benen.
  - Planering är A och O. Som Linn Olsson brukar säga - bäst på detaljer vinner! Och rockar jag på detaljerna så kanske det inte märks hur nervös jag är.
  - Våga. Jag tror att för att man ska kunna ta sig ur sin comfort zone, så måste man våga utsätta sig för det som gör en nervös/rädd och se rädslan i vitögat.

 Det här var mina nyårsmål för 2015, har ni några mål? Berätta gärna för mig :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: